Op pad in eigen land | Op de radio bij RTV Drenthe

Nu fotograaf Tim Kooren uit het Zuid-Hollandse Zwijndrecht door het coronavirus niet naar het buitenland kan om beelden te maken, ontdekt hij Nederland. "Ik dacht, ik ga wat meer het eigen land en de voor mij wat minder bekende plekken ontdekken en zo ben ik bij Drenthe terechtgekomen."
Tim Kooren
June 18, 2021

Op pad in eigen land. Tijdens een periode dat de grezen gesloten waren, heb ik er voor gekozen om Nederland meer en meer te verkennen. Zo ook de provincie Drenthe. Ik heb er een aantal familieleden wonen, maar echt goed kende ik de provincie nog niet. Een mooie kans, om tijden een mid-week in april de natuur van Drenthe eens te ontdekken. Tijdens deze dagen heb ik de schoonheid van de pronvie vastgelegd met o.a. een drone. De lokale omroep, RTV Drenthe heeft mij naar aanleiding van mijn video uitgenodigd in hun radioprogramma.

Op ontdekking in eigen land: 'Drenthe heeft hartstikke mooie natuur'

Ik dacht, ik ga wat meer het eigen land en de voor mij wat minder bekende plekken ontdekken en zo ben ik bij Drenthe terechtgekomen.

Interview RTV Drenthe

Nu fotograaf Tim Kooren uit het Zuid-Hollandse Zwijndrecht door het coronavirus niet naar het buitenland kan om beelden te maken, ontdekt hij Nederland. "Ik dacht, ik ga wat meer het eigen land en de voor mij wat minder bekende plekken ontdekken en zo ben ik bij Drenthe terechtgekomen."

Kooren had in eerste instantie een wat saai beeld van Drenthe: "Ik heb er familie wonen, dus ik ben er een aantal jaren geleden wel geweest. Het had voor mij een wat stoffig imago, maar ik dacht 'ik ga er toch een keer naartoe'. Het bleek mooi te zijn, hartstikke mooie natuur. Dus het heeft me aangenaam verrast."

Drenthe vanuit de lucht

In onze provincie maakte Kooren beelden met een drone vanuit de lucht. "Dan zie je helemaal hoe mooi de landschappen zijn." De fotograaf maakte deze beelden ook in 'coronatijd'. "Je staat midden in de natuur, dus met weinig mensen. Dan is dat prima te doen."

Kooren vindt het niet alleen 'hartstikke mooi en leuk' om natuur vast te leggen, hij wil mensen ook inspireren. "Ik probeer met mijn beelden gewoon mensen te inspireren om lekker naar buiten te gaan en de natuur in te trekken. Ik zou zeggen, trek ook vooral je schoenen aan en ga naar buiten en ontdek hoe mooi Nederland kan zijn", aldus Kooren. De fotograaf denkt na het maken van de beelden zeker nog eens terug te keren naar Drenthe.

Bekijk hier het hele interview.

No items found.